top of page

De nieuwe geboorte wil jou helpen om een van de belangrijkste gebeurtenissen van je leven vol vertrouwen in te gaan en een empowering ervaring te laten zijn.


Workshop Geboorteplan maken

Tijdens deze korte workshop gaan wij jou helpen om een geboorteplan te schrijven. Wellicht vind je het nog wat overweldigend met alle keuzes die er zijn. Stap voor stap nemen wij de verschillende opties/mogelijkheden met je door. We informeren je over alternatieve vormen van medicatie, houdingen en waar je allemaal over na kunt denken. We hebben ons eigen template ontwikkeld en deze kun je stap voor stap invullen. Tussendoor is er alle ruimte voor vragen. Uiteindelijk kun je rustig thuis het geboorteplan verder uitwerken en deze met je verloskundige bespreken. 


De workshop ziet er als volgt uit; 

  • Korte introductie en voorstelronde 

  • Hoe schrijf je een goed geboorteplan

  • Setting (locatie, sfeer en je geboorte team..)

  • Geboorte (medicatie, knip, toucheren, houdingen..)

  • Na de geboorte (afnavelen, eerste momenten, lotus, borstvoeding..)

  • Afsluiting De workshop kun je alleen volgen, maar je partner is ook zeker welkom! 


De workshop wordt gegeven door Riëlle Schoeman, eigenaresse van de nieuwe geboorte. Het is 

haar missie dat de geboorte weer gezien wordt als een prachtige, natuurlijke ervaring. “Ik wil aanstaande moeders het vertrouwen geven in hun lijf, zodat ze zich samen met hun geboorte partner kunnen voorbereiden op een mooie geboorte."


Over de nieuwe geboorte 

De nieuwe geboorte wil jou helpen om een van de belangrijkste gebeurtenissen van je leven vol vertrouwen in te gaan en een empowering ervaring te laten zijn.

Een bevalling is een life changing event. Er wordt namelijk niet alleen een babytje geboren, maar ook een moeder. Het is het begin van jullie nieuwe leven. Een bevalling maakt hoe dan ook impact. Of het nu je eerste keer is of je zevende. Niet alleen op jou als moeder, maar ook op je partner en je gezin. Met de nieuwe geboorte willen wij je helpen om die impact positief te laten zijn. Een bevalling waar jij/jullie op terugkijken als ervaring waarin jullie eigen keuzes zijn gemaakt, ook al is die niet volgens plan gelopen.


​Als je vol vertrouwen de geboorte van jullie kindje in gaat, dan heeft dat een positieve werking op de rest van jullie leven. Een bevalling waar jij de regie hebt, je het volle vertrouwen hebt in je eigen lijf en je natuurlijke oerkracht.  Dat gunnen wij iedereen! 


Wij bieden met de nieuwe geboorte verschillende cursussen aan: 

1. De online zwangerschapscursus ‘In je lijf, in je kracht’ - starten kan op ieder moment

2. De 5-weekse HypnoBirthing cursus - eerstvolgende cursus start op dinsdagavond 5 april

3. De eendaagse Geboorte Cirkel - eerstvolgende cursus op zaterdag 16 maart


Praktische informatie

  • Zondag 11 februari van 14:00 - 15:00 uur

  • Little Things - Kerkstraat 41 in Arnhem

  • Aanmelden kan via info@denieuwegeboorte.nl of door via Instagram een DM te sturen naar de nieuwe geboorte of Little Things

Comments


bottom of page