top of page

cursus

De HypnoBirthing cursus

Gefeliciteerd! Jullie verwachten een kindje. Wat een bijzondere periode gaan jullie tegemoet. Er komt veel informatie op jullie af en jullie komen in de komende periode voor veel keuzes te staan. Een goede voorbereiding en naar jezelf luisteren is daarbij erg belangrijk. 

Ik ben nog steeds verbaasd over hoe goed je lichaam het allemaal voor jou heeft geregeld. De natuur heeft haar eigen proces en zorgt ervoor dat alles totaal op elkaar aansluit. Het is voor jouzelf én voor je baby het beste als jij de natuur haar gang laat gaan en luistert naar je eigen lichaam. Als je dit proces goed onder de knie hebt, kun je de juiste omstandigheden creëren voor een veilige plek en een goede connectie met je baby. 

 

Wat ik met de HypnoBirthing cursus wil bereiken, is dat jullie met een goed gevoel (terug)kijken op de geboorte. In de afgelopen eeuwen heeft de geboorte een negatief imago gekregen: via films, televisie en verhalen van anderen hoor je vaak dramatische verhalen. In een film wordt de geboorte veelal ingeleid met een grote plas water en een gillende vrouw. Je hoort en ziet maar zelden dat een geboorte ook rustig en vredig kan verlopen. Dat beïnvloedt onze gedachte op bewust en onbewust niveau. 

Riëlle loopt met kind over de Posbank tijdens zonsondergang
Wat houdt HypnoBirthing® in?
Video afspelen

If you change the way you view birth, the way you give birth will change.

Marie F. Mongan - Oprichter HypnoBirthing

Riëlle heeft een kind op haar arm op de Posbank tijdens zonsondergang

De nieuwe geboorte volgt de methodiek van Marie F. Mongan, zij was de grondlegger van de HypnoBirthing®. Voor mij een inspirerende quote, want dat is wat wat ik jullie en andere toekomstige ouders wil leren: op een andere en manier naar de geboorte kijken. Vandaar de nieuwe geboorte. 

 

Vanuit je hoofd, in je lijf

We leven in een hectische maatschappij. Soms zijn we het verleerd om intuïtief te leven en zijn we voornamelijk bezig om zoveel mogelijk ballen in de lucht te houden. Vooral vrouwen herkennen zichzelf hierin. Het is altijd goed om naar je lijf te luisteren, maar al helemaal wanneer je zwanger bent. Je lijf geeft precies aan wat je nodig hebt. Je herkent het vast wel als zwangere vrouw: je bent wat vaker moe, je hebt behoefte aan extra bouwstoffen qua eten en je bent soms al wat meer in jezelf gekeerd. Allemaal tekenen van je lijf: STOP!

In deze cursus leer je hoe het geboorteproces werkt en wat er allemaal gebeurt met je lichaam tijdens de zwangerschap. Je kunt met deze informatie nog beter en doelgerichter luisteren naar je lijf: er zullen puzzelstukjes op hun plaats vallen. 

Wat houdt de HypnoBirthing® cursus in?

Vol rust en vertrouwen in je lijf kijk je uit naar de geboorte van jullie kindje.

Een diepe en gefocuste manier van ademhalen eigen maken waardoor je kalm en dicht bij jezelf

kunt blijven.

Leren hoe je hormonen kunnen helpen tijdens het geboorteproces.

De band van zowel vader als moeder met jullie kindje al voor de geboorte vergroten.

De band van zowel vader als moeder met jullie kindje al voor de geboorte vergroten.

Leren hoe je jezelf in diepe ontspanning kunt brengen.

Wat behandelen we tijdens de lessen

Les 1
De nieuwe geboorte mindset

Hoe kijken jij en je partner naar de geboorte? De hedendaagse maatschappij heeft veel oordelen ontwikkeld over de zwangerschap en de bevalling. Tijdens deze eerste les gaan wij terug naar onze basis en kijken wij naar ons (on)bewuste gedrag. Aan de hand van wetenschappelijke inzichten krijg je zicht op hoe je gedachten werken en hoe je deze kunt gebruiken om je mindset aan te passen naar jouw eigen wensen. 

Verliefd op je kindje

Wist je dat je al voor de geboorte contact kunt hebben met je kindje?  We gaan in deze sessie aan de slag met prenatale binding en het ouderschap al voor de geboorte. We behandelen het belang van de juiste zorgverlener en bereiden jullie voor op wat belangrijk is voor het geboorteproces.  Daarnaast gaan we starten met speciale ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken.

Les 2
Les 3
Visualisatie, verdieping en ontspanning

In deze les behandelen wij verschillende ontspanningsoefeningen. Je raakt steeds meer gewend aan deze oefeningen en kan zelf ervaren welke het beste bij jullie past.  We bespreken de geboortekeuren. Wat zijn jullie wensen? Wat zouden jullie graag tijdens de geboorte willen ervaren? We sluiten deze sessie af met een het loslaten van jullie angsten die er eventueel zijn voor de geboorte. 

Het geboorteproces

In deze les gaan we aan de slag met alle in en outs van het geboorteproces. Wat gebeurt er in je lichaam tijdens de bevalling, hoe werkt je lichaam en hoe kunnen jij en je baby samenwerken. Hoe zorg je dat je uit je hoofd gaat en dat je rustig en kalm blijft. Wat is de rol van je geboortepartner? Hoe kan hij/zij je het beste ondersteunen?  Zodat jullie samen echt een team zijn. 

Les 4
Les 5
Het perfecte ontwerp - de geboorte 

In de afgelopen lessen heb je gezien hoe prachtig het ontwerp van het vrouwelijke lichaam is. We gaan het hebben over de geboortefase, de kraamperiode en hoe jullie als gezin een mooie en rustige start kunnen maken. 

Riëlle en Henk hebben een kind op hun schoot op de Posbank tijdens zonsondergang

HypnoBirthing® is gebaseerd op de overtuiging dat baby’s in een sfeer van warmte, rust en vreugde geboren zouden moeten worden.

De 10 voordelen van HypnoBirthing

1. Het doorbreekt het Angst-Spanning-Pijn Syndroom voor, tijdens en na de geboorte.
 

2. Het verkleint veelal de noodzaak van chemische verdoving, inknippen en andere ingrepen.
 

3. Het vermindert de kans op uitputting tijdens het geboorteproces. De moeder blijft fris en energiek, terwijl ze haar kind ter wereld brengt.
 

4. Het stelt de moeder in staat om de natuurlijk impulsen van haar lichaam te volgen en haar baby naar beneden te ademen tot het hoofdje zichtbaar is, in plaats van langdurig en uitputtend te moeten persen. 
 

5. Het zorgt voor binding tussen moeder, baby en geboortepartner voor, tijdens en na de prachtige ervaring van de geboorte.

​6. De geboortepartner wordt onderdeel van de geboorte, in plaats van alleen een toeschouwer te zijn.

 

7. De speciale ademhaling elimineert in veel gevallen postnatale ongemakken en ‘baby-blues’.
 

8. Baby’s passen zich makkelijk aan en zijn gelukkig, wat weer resulteert in beter eet- en slaapgedrag.
 

9. Door de HypnoBirthing ademhalingstechnieken heeft de moeder minder kans op hyperventilatie tijdens het bevallen.
 

10. De geboorte wordt weer de veilige, mooie en vredige ervaring, zoals de natuur die heeft bedoeld. 

Investering

De investering bedraagt 345,-* per koppel. 

Het volgende zit hierbij inbegrepen:
 

  • 5 wekelijkse sessies van 2,5 uur

  • Het boek ‘HypnoBirthing, the Mongan Method’ van Marie F. Mongan

  • Uitgebreid cursusmateriaal, waaronder een reader met alle informatie, verschillende oefeningen en diverse audiobestanden.

 

* In veel gevallen wordt de cursus deels vergoed door de verzekering. Check bij jouw verzekering of dit ook voor jou geldt.

Praktische informatie

  • Je volgt de cursus samen met je geboortepartner 

  • Je kunt beginnen tussen de 16 en 32 weken zwangerschap.

  • Je kan tot na de bevalling, via een besloten groep online, contact houden met je medecursisten


Voor vragen kun je per mail contact opnemen met info@denieuwegeboorte.nl of telefonisch via 06-53946023.

eCadeaubon

Wil jij iets bijzonders aan een zwangere vriendin, (schoon) dochter of partner geven? Dan is deze ecadeaubon ideaal voor jou. Vind je een hele cursus teveel om te geven? Dan kan je ook zelf een bedrag instellen.

Wat cursisten zeggen

Samen met mijn partner volgden we de hypnobirthing cursus bij Riëlle. Riëlle is iemand die je vanaf moment één op je gemak stelt. Dankzij haar kennis, ervaringen en praktische oefeningen staan we nu met meer vertrouwen in zwangerschap en bevalling. Heel prettig is het om deze cursus samen met je partner te doen, even bewust stilstaan bij alles wat er om je heen gebeurd, veranderd en gaat veranderen en hoe je daar samen in staat.
Naast de praktische touch, kennisoverdracht was dit voor ons dus ook zeker een moment van verbinden met elkaar, ons toekomstig kindje en het leven wat gaat komen. Dankjewel Riëlle voor jouw kennis, persoonlijke benadering en vele tips.

Marlon uit Duiven

★ ★ ★ ★ ★

De cursus heeft ervoor gezorgd dat wij uitkijken naar de geboorte van ons kindje. Wij voelen ons hier ook heel relaxed bij.

★ ★ ★ ★ ★

Irma uit Arnhem 

Beluister ook de nieuwe geboorte podcast aflevering 2 met Irma over haar geboorteverhaal.

Om ons goed voor te bereiden op de geboorte hebben we een cursus hypnobirthing gevolgd bij Rielle. Het heeft mij enorm geholpen om op een ontspannen manier naar de geboorte te kijken. Van tevoren dacht ik dat het zweverig was, maar dat is het niet. De verschillende oefeningen en voorbereiding heeft ervoor gezorgd dat ik een mooie, snelle badbevalling thuis heb gehad, waar ik positief op terug kijk. Ook is het heel fijn dat je deze cursus samen met je partner doet, zodat hij ook goed is voorbereid. Rielle is een prettig persoon en geeft de cursus op een goede en ontspannen manier. Een echte aanrader om je goed voor te bereiden op de geboorte!

★ ★ ★ ★ ★

Ellen uit Arnhem

Hypnobirthing is voor ons een plezierige en leerzame methode om je als stel voor te bereiden op de geboorte. Als partner is het daarnaast fijn om tips te krijgen voor tijdens het geboorteproces zodat je een bijdrage kunt leveren aan een ontspannen geboorte. Rielle draagt de inhoud van de cursus nuchter en relaxed over. Aanrader, deze cursus via De nieuwe geboorte!

★ ★ ★ ★ ★

Wouter uit Arnhem

Een hele mooie en vooral leerzame cursus gevolgd bij de nieuwe geboorte. Door de informatie wist ik als toekomstige nieuwe moeder wat mijn mogelijkheden waren waardoor ik met veel vertrouwen de bevalling tegemoet ging.

★ ★ ★ ★ ★

Jill uit Arnhem

Cursus aanbod

Ons actuele cursus aanbod

Data:

Tijd:

Locatie:

29 aug & 5, 12, 19, 26 sept

dinsdagavonden

19:30 - 22:00 uur

Deze cursus heeft voldoende aanmeldingen en gaat sowieso door.

 345,-*

Deze cursus is nu bezig
ByMashaBakker-1609_edited.jpg

augustus/september

Data:

Tijd:

Locatie:

12, 19 dec & 2, 9, 16 jan

dinsdagavonden

19:30 - 22:00 uur

Deze cursus gaat bij voldoende aanmeldingen door. Je hoort dit ruim van tevoren.

 345,-*

ByMashaBakker-1609_edited.jpg

december/januari

*Bedragen zijn inclusief btw. In veel gevallen wordt de cursus deels vergoed door de verzekering. Check bij jouw verzekering of dit ook voor jou geldt.

Onze andere cursussen

Naast de HypnoBirthing cursus bieden we ook een eendaagse geboorte cirkel aan en een online zwangerschapscursus.

ByMashaBakker-1047.jpg

Eendaagse cursus

Geboorte cirkel

Riëlle_byMashaBakker-2051 bew2.jpg

Online cursus

Op je eigen tempo

bottom of page