top of page

cursus

De HypnoBirthing cursus

Gefeliciteerd! Jullie verwachten een kindje. Wat een bijzondere periode gaan jullie tegemoet. Er komt veel informatie op jullie af en jullie komen in de komende periode voor veel keuzes te staan. Een goede voorbereiding en naar jezelf luisteren is daarbij erg belangrijk. 

Ik ben nog steeds verbaasd over hoe goed je lichaam het allemaal voor jou heeft geregeld. De natuur heeft haar eigen proces en zorgt ervoor dat alles totaal op elkaar aansluit. Het is voor jouzelf én voor je baby het beste als jij de natuur haar gang laat gaan en luistert naar je eigen lichaam. Als je dit proces goed onder de knie hebt, kun je de juiste omstandigheden creëren voor een veilige plek en een goede connectie met je baby. 

 

Wat ik met de HypnoBirthing cursus wil bereiken, is dat jullie met een goed gevoel (terug)kijken op de geboorte. In de afgelopen eeuwen heeft de geboorte een negatief imago gekregen: via films, televisie en verhalen van anderen hoor je vaak dramatische verhalen. In een film wordt de geboorte veelal ingeleid met een grote plas water en een gillende vrouw. Je hoort en ziet maar zelden dat een geboorte ook rustig en vredig kan verlopen. Dat beïnvloedt onze gedachte op bewust en onbewust niveau. 

Riëlle loopt met kind over de Posbank tijdens zonsondergang