top of page
Online zwangerschapcursus

In je lijf, in je kracht!

Online zwangerschapscursus

Wij weten dat een zwangerschap veel van je vraagt en je nog druk bent met 1001 dingen :). Daarom kun je deze online cursus in je eigen tijd op elk gewenst moment doen. Uiteraard nemen wij je aan de hand mee door de modules en kun jij ze zo vaak kijken als je wilt gedurende de hele zwangerschap.

 

Gedurende de 9 maanden mag je ons altijd benaderen voor vragen, heb jij je eigen online community en kun je deelnemen aan een maandelijkse Q&A voor al je vragen. 

Onze online zwangerschapscursus is een complete cursus ter voorbereiding op je bevalling en de geboorte van je baby.

Riëlle_byMashaBakker-2051 bew2.jpg

Hoe is de online cursus opgebouwd?

De cursus bestaat uit 7 modules en nemen je stap voor stap mee in de voorbereiding op de bevalling. Per module zijn er meerdere video’s die je rustig op je computer of telefoon kunt kijken en vragen we je een of meerdere opdrachten te maken in het online werkboek. Zo kun je direct je opgedane kennis inzetten om jullie eigen wensen voor de bevalling steeds een beetje scherper te krijgen.

ByMashaBakker-1670.jpg

MODULE 1

Bewustwording

We gaan in deze module aan de slag met onze mindset, bewustzijn en de invloed van verhalen van anderen. Hoe komt het dat er een bepaald beeld van geboortes is gecreëerd en hoe is zoiets natuurlijks als geboorte geven veranderd in iets waar mensen angstig voor zijn?

Na deze cursus...

 • Weet je alles over de werking van hormonen tijdens het geboorteproces
   

 • Ken je alle ins en outs van het geboorteproces
   

 • Heb je de juiste tools om een goed geboorteplan op te stellen
   

 • Weet je hoe je partner jou nou echt goed helpen en ondersteunen en vice versa
   

 • Heb je geoefend met verschillende bevalhoudingen
   

 • Weet je hoe je het beste kunt ontspannen en heb je geoefend met ademhalingstechnieken
   

 • Weet je hoe jezelf de regie kunt pakken tijdens de geboorte van jullie kindje 

Een stukje uit de cursus

Ik snap dat het fijn is om even te zien wat voor cursus je eigenlijk gaat aanschaffen. Hieronder heb ik een kort stukje van de cursus neergezet om je te laten zien hoe de video's eruit zien, hoe het klinkt en in welk tempo de cursus gaat.

Bekijk de cursus waar jij maar wilt

De online cursus is niet alleen via je computer te bekijken, maar ook via onze eigen app! Met de app kun je gemakkelijk door de cursus heen navigeren. Daarnaast is er ook een speciale groep waarin je in contact kan komen met andere zwangere vrouwen, ervaringen kan delen en natuurlijk al je vragen kan stellen.

DNG app.png

Wat krijg je?

De online cursus kost 149,- per koppel.

Het volgende zit hierbij inbegrepen:
 

 • De volledige online cursus (meer dan 4 uur aan video's)

 • Een app om de cursus ook gemakkelijk op je telefoon te bekijken 

 • Je kan deelnemen aan online groep met andere zwangere vrouwen, als je dat wil

 • Een werkboek met verschillende oefeningen, tips en handige pagina's om uit te printen zoals je geboorteplan en vluchtkoffer

 • Een keer per maand een online meetup Q&A met Riëlle

 • In veel gevallen wordt de cursus (deels) vergoed door de verzekering. Check bij jouw verzekering of dit ook voor jou geldt.


Voor vragen kun je per mail contact opnemen met ons:

info@denieuwegeboorte.nl of WhatsApp 06-23329130.

Wat cursisten zeggen

Een hele mooie en vooral leerzame cursus gevolgd bij de nieuwe geboorte. Door de informatie wist ik als toekomstige nieuwe moeder wat mijn mogelijkheden waren waardoor ik met veel vertrouwen de bevalling tegemoet ging.

★ ★ ★ ★ ★

Jill

Deze cursus is ontzettend waardevol. Niet alleen krijg je inzicht in hoe een geboorte nou precies in zijn werk gaat, wat vertrouwen geeft in de geboorte zelf, maar zorgt het er tevens voor dat je in je kracht komt te staan. Wat je kan verwachten, je opties zijn, maar vooral hoe jij je kan ontspannen zodat je een mooie geboorte tegemoet kan gaan. Mede dankzij deze cursus hebben wij een prachtige geboorte ervaren en dat gun ik echt iedereen!

★ ★ ★ ★ ★

Nancy

Ook voor de partner een zeer waardevolle ervaring. Rielle doet het geweldig. Zeker een aanrader.

Koen

★ ★ ★ ★ ★

Wij vonden het erg fijn ons te verdiepen in het op de wereld zetten van ons kindje en hoe dit op een zo ontspannen mogelijke manier kan gebeuren!

★ ★ ★ ★ ★

Rolien

Riëlle_byMashaBakker-2051 bew2.jpg

Ja, wij willen beginnen!

Wil jij een goede voorbereiding, alleen of met je partner? En wil jij de regie hebben bij je eigen bevalling?  Wacht dan niet langer en klik hieronder om naar de cursuspagina te gaan. 

 

Wij worden altijd heel blij van mensen die enthousiast zijn om meer te leren over de zwangerschap, de geboorte en jullie eigen wensen! Wij zien je graag in onze cursus

Betalen kan met

visa-icon.png
mastercard.png
Klarna.png
Apple pay.png
G Pay.png

Veelgestelde vragen

 • Wanneer kan ik het beste starten met de HypnoBirthing cursus?
  Je kunt het beste starten met de cursus tussen de 16 en de 32 weken zwangerschap. Hoe meer tijd jullie nemen voor de voorbereiding des de meer jij de kennis en de oefeningen eigen kunt maken. Ben je al wat verder in je zwangerschap en wil je graag mee doen, geen probleem! Het is altijd een goed moment om rust te nemen, je te verdiepen in informatie en samen met je partner je voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje.
 • Kan ik de HypnoBirthing cursus ook alleen volgen?
  Ja dat kan, maar ons advies is om het samen met jouw geboorte partner te doen. Dat kan ook je moeder, je beste vriendin of je doula zijn die aanwezig is bij de geboorte. Het is fijn om iemand ook tijdens de voorbereidingen aan je zijde te hebben.
 • Kan ik door de cursus pijnvrij bevallen?
  HypnoBirthing belooft geen pijnvrije bevalling. Iedereen ervaart "pijn" anders en pijn is een beleving van het menselijk brein. Veel HypnoBirthing moeders geven terug dat ze een comfortabele geboorte hebben gehad en om konden gaan met de druk en de samentrekkingen die op het lijf komen tijdens het geboorteproces. HypnoBirthing werkt vanuit de gedachte dat je tijdens het geboorteproces uit je hoofd bent en volledig ontspannen. Alleen dan kan je lijf doen waarvoor het gemaakt is en kun jij je focussen op een rustige en soepele geboorte.
 • Kan ik ook in het ziekenhuis bevallen wanneer ik HypnoBirthing heb gedaan?
  Zeker, de cursus bereid jou en je partner voor op de geboorte van jullie kindje. Jullie bepalen zelf waar en hoe je wilt bevallen. De informatie en de ontspanningsoefeningen kunnen overal toegepast worden.
 • Wat is hypnose en ben ik in hypnose tijdens de geboorte?
  Hypnose is een diepe vorm van ontspanning. Dagdromen, staren, dit zijn allemaal voorbeelden van zelfhypnose. Tijdens de cursus leer je hoe jezelf in een diepe ontspanning kan brengen en kan meegaan met je eigen lijf en met je begeleider. Je bepaalt altijd zelf wat je wilt doen en je kunt je ogen op elk moment openen wanneer jij dat wilt.
 • Wordt de HypnoBirthing cursus vergoed?
  Veel verzekeraars vergoeden een gedeelte (of volledig) zwangerschapscursussen. Neem daarvoor altijd contact op met je zorgverzekering. De nieuwe geboorte is aangesloten bij de vereniging van HypnoBirthing Nederland & België en komt daardoor in veel gevallen in aanmerking voor vergoedingen.
 • Moet ik alle lessen aanwezig zijn?
  Het lijkt veel, dat begrijpen wij ook. In totaal krijg je 12,5 uur les, maar wij moeten altijd ons best doen om alles te behandelen en vaak komen wij zelfs nog een beetje tijd te kort. Er is heel veel te leren over de geboorte, het vrouwelijk lichaam en het geboorteproces. De methode is heel zorgvuldig opgezet en opgebouwd om jou en je geboortepartner goed te informeren. Ons antwoord is daarom ja, je moet alle lessen aanwezig zijn. Mocht je nu een keer niet kunnen, dan kan je dit (wanneer plek) bij een andere groep de les inhalen.
 • Kan ik ook in termijnen betalen?
  Ja, je kan de cursus ook in termijnen betalen. Tijdens je aankoop kies je voor Klarna waarna je in hun app dit kan aanklikken.
 • Wat is het verschil tussen de eendaagse cursus en HypnoBirthing?
  Een eendaagse geboorte cirkel is een cursus die in een dag wordt gegeven. Een officiële HypnoBirthing cursus is opgedeeld in 5 lessen van 2,5 uur. De eendaagse cursus hebben we zelf ontwikkeld omdat we merkten dat veel cursisten 5 x 2,5 uur erg lang vonden. Hoewel we vinden dat het heel goed is om zoveel tijd te investeren in de geboorte van jullie kindje, snappen we ook dat je die tijd ergens vandaan moet halen.
 • Wanneer kan ik beginnen met de eendaagse geboorte cirkel?
  Je kunt het beste starten met de cursus in je tweede of derde trimester. Hoe meer tijd jullie nemen voor de voorbereiding des de meer jij de kennis en de oefeningen eigen kunt maken.
 • Kan ik ook in termijnen betalen?
  Ja, je kan de cursus ook in termijnen betalen. Tijdens je aankoop kies je voor Klarna waarna je in hun app dit kan aanklikken.
 • Wordt de eendaagse geboorte cirkel vergoed door mijn zorgverzekering?
  Bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen worden onze cursussen (deels) vergoed. Kijk even bij je eigen zorgverzekering om te zien wat voor jou geldt!
 • Kan ik door de cursus pijnvrij bevallen?
  HypnoBirthing belooft geen pijnvrije bevalling. Iedereen ervaart "pijn" anders en pijn is een beleving van het menselijk brein. Veel cursisten geven terug dat ze een comfortabele geboorte hebben gehad en om konden gaan met de druk en de samentrekkingen die op het lijf komen tijdens het geboorteproces. Wij werken vanuit de gedachte dat je tijdens het geboorteproces uit je hoofd bent en volledig ontspannen. Alleen dan kan je lijf doen waarvoor het gemaakt is en kun jij je focussen op een rustige en soepele geboorte.

eCadeaubon

Wil jij iets bijzonders aan een zwangere vriendin, (schoon) dochter of partner geven? Dan is deze ecadeaubon ideaal voor jou. Vind je een hele cursus teveel om te geven? Dan kan je ook zelf een bedrag instellen.

Onze live cursussen

Naast deze online cursus bieden we ook een volledige HypnoBirthing cursus aan en een eendaagse geboorte cirkel.

bottom of page