Gefeliciteerd! Jullie verwachten een kindje. Wat een bijzondere periode gaan jullie tegemoet. Er komt veel informatie op jullie af en jullie komen in de komende periode voor veel keuzes te staan. Een goede voorbereiding en naar jezelf luisteren is daarbij erg belangrijk. 

Ik ben nog steeds verbaasd over hoe goed je lichaam het allemaal voor jou heeft geregeld. De natuur heeft haar eigen proces en zorgt ervoor dat alles totaal op elkaar aansluit. Het is voor jouzelf én voor je baby het beste als jij de natuur haar gang laat gaan en luistert naar je eigen lichaam. Als je dit proces goed onder de knie hebt, kun je de juiste omstandigheden creëren voor een veilige plek en een goede connectie met je baby. 

 

Wat ik met de cursus wil bereiken, is dat jullie met een goed gevoel (terug)kijken op de geboorte. In de afgelopen eeuwen heeft de geboorte een negatief imago gekregen: via films, televisie en verhalen van anderen hoor je vaak dramatische verhalen. In een film wordt de geboorte veelal ingeleid met een grote plas water en een gillende vrouw. Je hoort en ziet maar zelden dat een geboorte ook rustig en vredig kan verlopen. Dat beïnvloedt onze gedachte op bewust en onbewust niveau. 

“ If you change the way you view birth, the way you give birth will change.” 

- Marie Mongan.

 

De nieuwe geboorte volgt de methodiek van Marie Mongan, zij was de grondlegger van de HypnoBirthing®. Voor mij een inspirerende quote, want dat is wat wat ik jullie en andere toekomstige ouders wil leren: op een andere en manier naar de geboorte kijken. Vandaar de nieuwe geboorte. 

 

Vanuit je hoofd, in je lijf

We leven in een hectische maatschappij. Soms zijn we het verleerd om intuïtief te leven en zijn we voornamelijk bezig om zoveel mogelijk ballen in de lucht te houden. Vooral vrouwen herkennen zichzelf hierin. Het is altijd goed om naar je lijf te luisteren, maar al helemaal wanneer je zwanger bent. Je lijf geeft precies aan wat je nodig hebt. Je herkent het vast wel als zwangere vrouw: je bent wat vaker moe, je hebt behoefte aan extra bouwstoffen qua eten en je bent soms al wat meer in jezelf gekeerd. Allemaal tekenen van je lijf: STOP!

In deze cursus leer je hoe het geboorteproces werkt en wat er allemaal gebeurt met je lichaam tijdens de zwangerschap. Je kunt met deze informatie nog beter en doelgerichter luisteren naar je lijf: er zullen puzzelstukjes op hun plaats vallen. 

De cursus

Les 1
De nieuwe geboorte mindset

Hoe kijken jij en je partner naar de geboorte? De hedendaagse maatschappij heeft  veel oordelen ontwikkeld over de zwangerschap en de bevalling. Tijdens deze eerste les gaan wij terug naar onze basis en kijken wij naar ons (on)bewuste gedrag. Aan de hand van wetenschappelijke inzichten krijg je zicht op hoe je gedachten werken en hoe je deze kunt gebruiken om je mindset aan te passen naar jouw eigen wensen. 

Verliefd op je kindje

Wist je dat je al voor de geboorte contact kunt hebben met je kindje?  We gaan in deze sessie aan de slag met prenatale binding en het ouderschap al voor de geboorte. We behandelen het belang van de juiste zorgverlener en bereiden jullie voor op wat belangrijk is voor het geboorteproces.  Daarnaast gaan we starten met speciale ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken.

Les 3
Visualisatie, verdieping en ontspanning

In deze les behandelen wij verschillende ontspanningsoefeningen. Je raakt steeds meer gewend aan deze oefeningen en kan zelf ervaren welke het beste bij jullie past.  We bespreken de geboortekeuren. Wat zijn jullie wensen? Wat zouden jullie graag tijdens de geboorte willen ervaren? We sluiten deze sessie af met een het loslaten van jullie angsten die er eventueel zijn voor de geboorte. 

Het geboorteproces

In deze les gaan we aan de slag met alle in en outs van het geboorteproces. Wat gebeurt er in je lichaam tijdens de bevalling, hoe werkt je lichaam en hoe kunnen jij en je baby samenwerken. Hoe zorg je dat je uit je hoofd gaat en dat je rustig en kalm blijft. Wat is de rol van je geboortepartner? Hoe kan hij/zij je het beste ondersteunen?  Zodat jullie samen echt een team zijn. 

Les 5
Het perfecte ontwerp - de geboorte 

In de afgelopen lessen heb je gezien hoe prachtig het ontwerp van het vrouwelijke lichaam is. We gaan het hebben over de geboortefase, de kraamperiode en hoe jullie als gezin een mooie en rustige start kunnen maken. 

Les 2
Les 4

De 10 voordelen van HypnoBirthing®

 1. Het doorbreekt het Angst-Spanning-Pijn Syndroom voor, tijdens en na de geboorte.
   

 2. Het verkleint veelal de noodzaak van chemische verdoving, inknippen en andere ingrepen.
   

 3. Het vermindert de kans op uitputting tijdens het geboorteproces. De moeder blijft fris en energiek, terwijl ze haar kind ter wereld brengt.
   

 4. Het stelt de moeder in staat om de natuurlijk impulsen van haar lichaam te volgen en haar baby naar beneden te ademen tot het hoofdje zichtbaar is, in plaats van langdurig en uitputtend te moeten persen. 
   

 5. Het zorgt voor binding tussen moeder, baby en geboortepartner voor, tijdens en na de prachtige ervaring van de geboorte.
   

 6. De geboortepartner wordt onderdeel van de geboorte, in plaats van alleen een toeschouwer te zijn.
   

 7. De speciale ademhaling elimineert veel gevallen postnatale ongemakken en ‘baby-blues’.
   

 8. Baby’s passen zich makkelijk aan en zijn gelukkig, wat weer resulteert in beter eet- en slaapgedrag.
   

 9. Door de juiste ademhalingstechnieken heeft de moeder minder kans op hyperventilatie tijdens het bevallen.
   

 10. De geboorte wordt weer de veilige, mooie en vredige ervaring, zoals de natuur die heeft bedoeld. 

Investering

 

De investering bedraagt €345,- per koppel. 

Het volgende zit hierbij inbegrepen:
 

 • 5 wekelijkse sessies van 2,5 uur

 • 1 op 1 sessie online van 30 minuten voor nog eventuele vragen. 

 • Het boek ‘HypnoBirthing, the Mongan Method’ van Marie F. Mongan

 • Uitgebreid cursusmateriaal, waaronder een reader met alle informatie, verschillende oefeningen en diverse  audiobestanden.

 

In veel gevallen wordt de cursus deels vergoed door de verzekering. Check bij jouw verzekering of dit ook voor jou geldt.

Praktische informatie

 • Je volgt de cursus samen met je geboortepartner 

 • Je kunt beginnen tussen de 16 en 32 weken zwangerschap.

 • Je kan tot na de bevalling, via een besloten groep online, contact houden met je medecursisten


Voor vragen kun je per mail contact opnemen met info@denieuwegeboorte.nl of telefonisch via

026-3514790.

HypnoBirthing® cursus

Data:                 22, 29 oktober

                           5, 12, 19 november 

 

Tijd:                    09:30 - 12:00 uur  

                            zaterdag ochtend 

Locatie:              Arnhem/Oosterbeek
 

De cursus gaat bij voldoende aanmeldingen gegarandeerd door. Dit hoor je ruim voordien. 

 € 345,-

ByMashaBakker-1236.jpg