top of page
Geboorte cirkel

Eendaagse

Eendaagse geboorte cirkel

Jullie willen een goede voorbereiding op de geboorte, maar weten niet waar je de tijd vandaan moet halen. Dat snappen we!

De eendaagse geboorte cirkel is een zwangerschapscursus met je partner. Tijdens deze dag ga ik jullie helpen om met een vernieuwde blik naar de geboorte te kijken en jullie voor te bereiden op de komst van jullie kindje. Dit doe ik door middel van veel kennis, inzichten, technieken en oefeningen. De cursus doen jullie niet alleen, maar samen in een groep van maximaal 7 andere stellen.

Het programma bestaat uit een drietal blokken die hieronder staan uitgeschreven. De dag is natuurlijk inclusief een gezamenlijke lunch en drankjes. Nadien ontvang je een uitgebreid werkboek met leuke oefeningen en tips.

Omdat jullie heel veel informatie krijgen op deze dag, snappen we dat jullie behoefte hebben aan naslagwerk. Daarom krijgen jullie bij de eendaagse cursus onze online cursus cadeau.

ByMashaBakker-1194.jpg
Eendaagse geboorte cirkel
Video afspelen

Hoe is de cursus opgebouwd?

Mindset

MODULE 1

◦ Positief kijken naar een bevalling

◦ Prenatale binding

◦ De geboorte als een normaal, natuurlijk en gezond iets

◦ De geboorte gaat over moeders en vaders en baby’s

◦ Vaders hebben een belangrijke rol in
deze ervaring

◦ Vrouwen leren vertrouwen op hun natuurlijke geboorte instincten

Voorbereiding

MODULE 2

Hoe werkt jouw lijf?

Ontspanningstechnieken

Geboorte voorkeuren

Zorgverlener en geboorte omgeving kiezen

Je lichaam en geest voorbereiden op een succesvolle geboorte

Ademhalingstechnieken

Praktische tips

Speciale omstandigheden

Geboorte

MODULE 3

De geboortemaand

Visualisaties en tips 

Rol van de partner

Vermijden van kunstmatig inleiden

Natuurlijke manieren om het baringsproces op gang te brengen

Uitleg van de fysiologie van de geboorte

Ademhalingstechnieken

Als het baringsproces stopt of vertraagt

Investering

De eendaagse zwangerschapscursus kost 249,-* per koppel. 

Het volgende zit hierbij inbegrepen:
 

 • Een gehele dag cursus van 10 tot 17 uur

 • Uitgebreid cursusmateriaal

 • Een werkboek met verschillende oefeningen

 • Geheel verzorgde lunch

 • Toegang tot onze online cursus met meer dan 4 uur aan videomateriaal

 

* In veel gevallen wordt de cursus deels vergoed door de verzekering. Check bij jouw verzekering of dit ook voor jou geldt.

Praktische informatie

 • Wij adviseren je om deze cursus te volgen samen met je geboortepartner 

 • Het beste kan je de cursus volgen in je 2e of 3e trimester.


Voor vragen kun je per mail contact opnemen met ons:

info@denieuwegeboorte.nl of WhatsApp 06-23329130.

eCadeaubon

Wil jij iets bijzonders aan een zwangere vriendin, (schoon) dochter of partner geven? Dan is deze ecadeaubon ideaal voor jou. Vind je een hele cursus teveel om te geven? Dan kan je ook zelf een bedrag instellen.

Wat cursisten zeggen

Wij hebben ontzettend veel gehad aan de eendaagse. Heel veel praktische inzichten hebben we gekregen en met name de angst voor het bevallen is erg afgenomen.

★ ★ ★ ★ ★

Marloes

Een hele mooie en vooral leerzame cursus gevolgd bij de nieuwe geboorte. Door de informatie wist ik als toekomstige nieuwe moeder wat mijn mogelijkheden waren waardoor ik met veel vertrouwen de bevalling tegemoet ging.

★ ★ ★ ★ ★

Jill

Deze cursus is ontzettend waardevol. Niet alleen krijg je inzicht in hoe een geboorte nou precies in zijn werk gaat, wat vertrouwen geeft in de geboorte zelf, maar zorgt het er tevens voor dat je in je kracht komt te staan. Wat je kan verwachten, je opties zijn, maar vooral hoe jij je kan ontspannen zodat je een mooie geboorte tegemoet kan gaan. Mede dankzij deze cursus hebben wij een prachtige geboorte ervaren en dat gun ik echt iedereen!

★ ★ ★ ★ ★

Nancy

Riëlle doet het met enthousiasme, ze is lekker vlot, heeft kennis van zaken en kan vragen goed beantwoorden. Mijn partner en ik hadden ons al vrij goed ingelezen op de geboorte, dus voor ons was veel informatie van de dag een herhaling. Dat zorgde bij ons vooral voor de bevestiging dat we goed voorbereid waren (en er waren wel een aantal dingen die nieuw voor ons waren). En het was fijn om een dag SAMEN ermee bezig te zijn ipv ieder afzonderlijk met zijn eigen boekje. De cursus is een informatiebom met een klein deel praktijk. Mocht je je dus nog helemaal niet hebben verdiept in de geboorte en niets af weten van hoe je mindset werkt of de fysiologie van de geboorte dan zul je veel leren van deze dag.

★ ★ ★ ★ ★

Marijke

Veelgestelde vragen

 • Wanneer kan ik het beste starten met de HypnoBirthing cursus?
  Je kunt het beste starten met de cursus tussen de 16 en de 32 weken zwangerschap. Hoe meer tijd jullie nemen voor de voorbereiding des de meer jij de kennis en de oefeningen eigen kunt maken. Ben je al wat verder in je zwangerschap en wil je graag mee doen, geen probleem! Het is altijd een goed moment om rust te nemen, je te verdiepen in informatie en samen met je partner je voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje.
 • Kan ik de HypnoBirthing cursus ook alleen volgen?
  Ja dat kan, maar ons advies is om het samen met jouw geboorte partner te doen. Dat kan ook je moeder, je beste vriendin of je doula zijn die aanwezig is bij de geboorte. Het is fijn om iemand ook tijdens de voorbereidingen aan je zijde te hebben.
 • Kan ik door de cursus pijnvrij bevallen?
  HypnoBirthing belooft geen pijnvrije bevalling. Iedereen ervaart "pijn" anders en pijn is een beleving van het menselijk brein. Veel HypnoBirthing moeders geven terug dat ze een comfortabele geboorte hebben gehad en om konden gaan met de druk en de samentrekkingen die op het lijf komen tijdens het geboorteproces. HypnoBirthing werkt vanuit de gedachte dat je tijdens het geboorteproces uit je hoofd bent en volledig ontspannen. Alleen dan kan je lijf doen waarvoor het gemaakt is en kun jij je focussen op een rustige en soepele geboorte.
 • Kan ik ook in het ziekenhuis bevallen wanneer ik HypnoBirthing heb gedaan?
  Zeker, de cursus bereid jou en je partner voor op de geboorte van jullie kindje. Jullie bepalen zelf waar en hoe je wilt bevallen. De informatie en de ontspanningsoefeningen kunnen overal toegepast worden.
 • Wat is hypnose en ben ik in hypnose tijdens de geboorte?
  Hypnose is een diepe vorm van ontspanning. Dagdromen, staren, dit zijn allemaal voorbeelden van zelfhypnose. Tijdens de cursus leer je hoe jezelf in een diepe ontspanning kan brengen en kan meegaan met je eigen lijf en met je begeleider. Je bepaalt altijd zelf wat je wilt doen en je kunt je ogen op elk moment openen wanneer jij dat wilt.
 • Wordt de HypnoBirthing cursus vergoed?
  Veel verzekeraars vergoeden een gedeelte (of volledig) zwangerschapscursussen. Neem daarvoor altijd contact op met je zorgverzekering. De nieuwe geboorte is aangesloten bij de vereniging van HypnoBirthing Nederland & België en komt daardoor in veel gevallen in aanmerking voor vergoedingen.
 • Moet ik alle lessen aanwezig zijn?
  Het lijkt veel, dat begrijpen wij ook. In totaal krijg je 12,5 uur les, maar wij moeten altijd ons best doen om alles te behandelen en vaak komen wij zelfs nog een beetje tijd te kort. Er is heel veel te leren over de geboorte, het vrouwelijk lichaam en het geboorteproces. De methode is heel zorgvuldig opgezet en opgebouwd om jou en je geboortepartner goed te informeren. Ons antwoord is daarom ja, je moet alle lessen aanwezig zijn. Mocht je nu een keer niet kunnen, dan kan je dit (wanneer plek) bij een andere groep de les inhalen.
 • Kan ik ook in termijnen betalen?
  Ja, je kan de cursus ook in termijnen betalen. Tijdens je aankoop kies je voor Klarna waarna je in hun app dit kan aanklikken.
 • Wat is het verschil tussen de eendaagse cursus en HypnoBirthing?
  Een eendaagse geboorte cirkel is een cursus die in een dag wordt gegeven. Een officiële HypnoBirthing cursus is opgedeeld in 5 lessen van 2,5 uur. De eendaagse cursus hebben we zelf ontwikkeld omdat we merkten dat veel cursisten 5 x 2,5 uur erg lang vonden. Hoewel we vinden dat het heel goed is om zoveel tijd te investeren in de geboorte van jullie kindje, snappen we ook dat je die tijd ergens vandaan moet halen.
 • Wanneer kan ik beginnen met de eendaagse geboorte cirkel?
  Je kunt het beste starten met de cursus in je tweede of derde trimester. Hoe meer tijd jullie nemen voor de voorbereiding des de meer jij de kennis en de oefeningen eigen kunt maken.
 • Kan ik ook in termijnen betalen?
  Ja, je kan de cursus ook in termijnen betalen. Tijdens je aankoop kies je voor Klarna waarna je in hun app dit kan aanklikken.
 • Wordt de eendaagse geboorte cirkel vergoed door mijn zorgverzekering?
  Bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen worden onze cursussen (deels) vergoed. Kijk even bij je eigen zorgverzekering om te zien wat voor jou geldt!
 • Kan ik door de cursus pijnvrij bevallen?
  HypnoBirthing belooft geen pijnvrije bevalling. Iedereen ervaart "pijn" anders en pijn is een beleving van het menselijk brein. Veel cursisten geven terug dat ze een comfortabele geboorte hebben gehad en om konden gaan met de druk en de samentrekkingen die op het lijf komen tijdens het geboorteproces. Wij werken vanuit de gedachte dat je tijdens het geboorteproces uit je hoofd bent en volledig ontspannen. Alleen dan kan je lijf doen waarvoor het gemaakt is en kun jij je focussen op een rustige en soepele geboorte.

Ons actuele cursusaanbod

Betalen kan met

visa-icon.png
mastercard.png
Klarna.png
Apple pay.png
G Pay.png

Datum:

Tijd:

Locatie:

Inclusief:

zaterdag 15 juni

10:00 - 17:00 uur

Oosterbeek

Koffie, thee, wat lekkers,

een verzorgde lunch, een uitgebreid werkboek én onze volledige online cursus 

De cursus gaat door, er is nog 1 plek beschikbaar.

 249,-*

ByMashaBakker-1609_edited.jpg

Eendaagse

Geboorte cirkel

juni

Datum:

Tijd:

Locatie:

Inclusief:

zaterdag 28 september

10:00 - 17:00 uur

Oosterbeek

Koffie, thee, wat lekkers,

een verzorgde lunch, een uitgebreid werkboek én onze volledige online cursus 

De cursus gaat bij voldoende aanmeldingen gegarandeerd door. Dit hoor je ruim voordien. 

 249,-*

ByMashaBakker-1609_edited.jpg

Eendaagse

Geboorte cirkel

september

Datum:

Tijd:

Locatie:

Inclusief:

zaterdag 30 november

10:00 - 17:00 uur

Oosterbeek

Koffie, thee, wat lekkers,

een verzorgde lunch, een uitgebreid werkboek én onze volledige online cursus 

De cursus gaat bij voldoende aanmeldingen gegarandeerd door. Dit hoor je ruim voordien. 

 249,-*

ByMashaBakker-1609_edited.jpg

Eendaagse

Geboorte cirkel

november

*Bedragen zijn inclusief btw. In veel gevallen wordt de cursus deels vergoed door de verzekering.

Check bij jouw verzekering of dit ook voor jou geldt.

Onze andere cursussen

Naast de geboorte cirkel bieden we ook een volledige HypnoBirthing cursus aan en een online zwangerschapscursus.

Cursus aanbod
bottom of page