top of page
ByMashaBakker-1487.jpg

Veelgestelde vragen & antwoorden

 • Wanneer kan ik het beste starten met de HypnoBirthing cursus?
  Je kunt het beste starten met de cursus tussen de 16 en de 32 weken zwangerschap. Hoe meer tijd jullie nemen voor de voorbereiding des de meer jij de kennis en de oefeningen eigen kunt maken. Ben je al wat verder in je zwangerschap en wil je graag mee doen, geen probleem! Het is altijd een goed moment om rust te nemen, je te verdiepen in informatie en samen met je partner je voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje.
 • Kan ik de HypnoBirthing cursus ook alleen volgen?
  Ja dat kan, maar ons advies is om het samen met jouw geboorte partner te doen. Dat kan ook je moeder, je beste vriendin of je doula zijn die aanwezig is bij de geboorte. Het is fijn om iemand ook tijdens de voorbereidingen aan je zijde te hebben.
 • Kan ik door de cursus pijnvrij bevallen?
  HypnoBirthing belooft geen pijnvrije bevalling. Iedereen ervaart "pijn" anders en pijn is een beleving van het menselijk brein. Veel HypnoBirthing moeders geven terug dat ze een comfortabele geboorte hebben gehad en om konden gaan met de druk en de samentrekkingen die op het lijf komen tijdens het geboorteproces. HypnoBirthing werkt vanuit de gedachte dat je tijdens het geboorteproces uit je hoofd bent en volledig ontspannen. Alleen dan kan je lijf doen waarvoor het gemaakt is en kun jij je focussen op een rustige en soepele geboorte.
 • Kan ik ook in het ziekenhuis bevallen wanneer ik HypnoBirthing heb gedaan?
  Zeker, de cursus bereid jou en je partner voor op de geboorte van jullie kindje. Jullie bepalen zelf waar en hoe je wilt bevallen. De informatie en de ontspanningsoefeningen kunnen overal toegepast worden.
 • Wat is hypnose en ben ik in hypnose tijdens de geboorte?
  Hypnose is een diepe vorm van ontspanning. Dagdromen, staren, dit zijn allemaal voorbeelden van zelfhypnose. Tijdens de cursus leer je hoe jezelf in een diepe ontspanning kan brengen en kan meegaan met je eigen lijf en met je begeleider. Je bepaalt altijd zelf wat je wilt doen en je kunt je ogen op elk moment openen wanneer jij dat wilt.
 • Wordt de HypnoBirthing cursus vergoed?
  Veel verzekeraars vergoeden een gedeelte (of volledig) zwangerschapscursussen. Neem daarvoor altijd contact op met je zorgverzekering. De nieuwe geboorte is aangesloten bij de vereniging van HypnoBirthing Nederland & België en komt daardoor in veel gevallen in aanmerking voor vergoedingen.
 • Moet ik alle lessen aanwezig zijn?
  Het lijkt veel, dat begrijpen wij ook. In totaal krijg je 12,5 uur les, maar wij moeten altijd ons best doen om alles te behandelen en vaak komen wij zelfs nog een beetje tijd te kort. Er is heel veel te leren over de geboorte, het vrouwelijk lichaam en het geboorteproces. De methode is heel zorgvuldig opgezet en opgebouwd om jou en je geboortepartner goed te informeren. Ons antwoord is daarom ja, je moet alle lessen aanwezig zijn. Mocht je nu een keer niet kunnen, dan kan je dit (wanneer plek) bij een andere groep de les inhalen.
 • Kan ik ook in termijnen betalen?
  Ja, je kan de cursus ook in termijnen betalen. Tijdens je aankoop kies je voor Klarna waarna je in hun app dit kan aanklikken.
 • Wat is het verschil tussen de eendaagse cursus en HypnoBirthing?
  Een eendaagse geboorte cirkel is een cursus die in een dag wordt gegeven. Een officiële HypnoBirthing cursus is opgedeeld in 5 lessen van 2,5 uur. De eendaagse cursus hebben we zelf ontwikkeld omdat we merkten dat veel cursisten 5 x 2,5 uur erg lang vonden. Hoewel we vinden dat het heel goed is om zoveel tijd te investeren in de geboorte van jullie kindje, snappen we ook dat je die tijd ergens vandaan moet halen.
 • Wanneer kan ik beginnen met de eendaagse geboorte cirkel?
  Je kunt het beste starten met de cursus in je tweede of derde trimester. Hoe meer tijd jullie nemen voor de voorbereiding des de meer jij de kennis en de oefeningen eigen kunt maken.
 • Kan ik ook in termijnen betalen?
  Ja, je kan de cursus ook in termijnen betalen. Tijdens je aankoop kies je voor Klarna waarna je in hun app dit kan aanklikken.
 • Wordt de eendaagse geboorte cirkel vergoed door mijn zorgverzekering?
  Bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen worden onze cursussen (deels) vergoed. Kijk even bij je eigen zorgverzekering om te zien wat voor jou geldt!
 • Kan ik door de cursus pijnvrij bevallen?
  HypnoBirthing belooft geen pijnvrije bevalling. Iedereen ervaart "pijn" anders en pijn is een beleving van het menselijk brein. Veel cursisten geven terug dat ze een comfortabele geboorte hebben gehad en om konden gaan met de druk en de samentrekkingen die op het lijf komen tijdens het geboorteproces. Wij werken vanuit de gedachte dat je tijdens het geboorteproces uit je hoofd bent en volledig ontspannen. Alleen dan kan je lijf doen waarvoor het gemaakt is en kun jij je focussen op een rustige en soepele geboorte.
bottom of page