top of page

Iedereen verdient een fijne
& memorabele geboorte

Over mij

Hi, ik ben het gezicht achter de nieuwe geboorte. Ik ben Riëlle Schoeman, 36 jaar oud en moeder van twee prachtige dochtertjes. Gedurende mijn eigen zwangerschap heb ik zelf de cursus HypnoBirthing® gevolgd. Voor iemand die altijd 'in control' wil zijn, leek het mij goed om juist deze cursus te volgen. Doordat deze cursus ook voor mijn partner was, konden we samen deze ontdekkingsreis maken.

 

Tijdens mijn zwangerschap én na de geboorte merkte ik hoeveel profijt ik van de cursus had. Ik dacht: "Dat moet ik doorgeven!" Het was nooit mijn intentie om een praktijk voor HypnoBirthing® op te richten, maar voor mijn gevoel worden vrouwen te weinig geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden die je hebt rondom de geboorte van je kindje. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen: nog meer vrouwen de power geven om zelf keuzes te maken in het gehele geboorteproces. Het maakt niet uit wat je kiest, of het nou een ziekenhuisbevalling of een badbevalling is: zolang jij maar kiest wat jij wilt en waar jij achter staat.

ByMashaBakker-1670.jpg

Wat heeft HypnoBirthing® mij gebracht?

Een zeer goede voorbereiding op de geboorte van mijn kindje. In vijf sessies werden wij geïnformeerd over hoe de geboorte zou kunnen zijn, hebben we informatie gekregen over hoe het lijf werkt. Het belangrijkste dat we hebben geleerd: je eigen keuzes maken. Door goed te weten hoe een geboorte gaat, kun je relaxter zijn over je eigen proces. 
 

Wat mijn ogen vooral heeft geopend, is dat wij in het dagelijks leven altijd zelf willen bepalen wat wij doen. Maar als het om de geboorte van je kindje gaat, geven we ons ineens over aan deskundigen; vaak denken we zelf niet eens meer mee. De geboorte van je kindje is een prachtige ervaring en zo wil je het je ook herinneren. Vroeger werd een kindje bijvoorbeeld geboren in een prachtige vrouwencirkel en in alle rust en ruimte.

 

Het belangrijkste dat ik je wil meegeven is hoe mooi een geboorte kan zijn. Ik wil je informeren over de verschillende mogelijkheden, maar ik wil je vooral het vertrouwen geven dat jouw lijf dit kan en hiervoor gemaakt is. Als je mijn geboorteverhaal wilt lezen klik dan hier. Wil je mijn geboorteverhalen luisteren klik dan hier.  

Riëlle_byMashaBakker-1659.jpg

 

"Het is mijn missie dat de geboorte weer gezien wordt als een prachtige, natuurlijke ervaring. Ik wil aanstaande moeders het vertrouwen geven in hun lijf, zodat ze zich samen met hun geboorte partner kunnen voorbereiden op een mooie geboorte."

Riëlle Schoeman

33 weken zwanger (nov 2019)

Fotocredits: Masha Bakker

bottom of page